Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek a barátságról!

“Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak.” (Helen Keller)


“Mindazon javak közül, amelyekben a bölcsesség részesít bennünket, a barátság a legértékesebb.” (Epikurosz)


“Az igazi barát a legnagyobb kincs – és minden kincs közül ennek megszerzésére gondolunk legkevesebbet.” (La Rochefoucauld) 


“A barátság legnagyobb próbája nem az, ha a magunk hibáit tárjuk fel barátunknak, hanem ha neki tárjuk fel az övéit.” (La Rochefoucauld)


“A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie.” (Len Wein)


“A barátság az égvilágon semmit nem követel, kivéve egyvalamit: őszinteséget. Csak ezt az egyet, de ez nem kevés.” (Ingmar Bergman)


 

 “Pénzen nem tudsz barátokat venni, de sokkal előkelőbb ellenségekre tehetsz szert.” (Spike Milligan)

 

“A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy a “semmi különös” nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A jó barát olyan valaki, aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz – ő a “most és mindörökké jó barát.” (ismeretlen)


“Az igaz barát a szükség és a veszély válságos idején ismerszik meg; amikor segítségének nemessége megmutatja lelkének értékét és szíve hűségét.” (Ennius)


“A barátok közötti legrövidebb távolság az ölelés.”


“Nem az az igazi barát, aki szenvedéseink közepette szánalommal fordul felénk, hanem aki irigység nélkül tudja szemlélni boldogságunkat.” (Gustave Thibon)


“Mi lehet kellemesebb, mint egy olyan barát, akivel úgy mersz társalogni, mint önmagaddal?” (Seneca)


“Amikor minden hír rossz, és az ég teljesen szürke, és az összes csoki elfogyott, az egyetlen vigasztaló gondolat, hogy van egy olyan barátom, mint te.”


“Barát az, aki akkor is velünk tart, amikor az egész világ ellenünk fordul.”
(Alban Goodier)


“A barátság egy lélek, mely két testben lakozik.” (Arisztotelész)


“Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó.”
(Robert Brault)


Különbség a BARÁT és LEGJOBB BARÁT között: 1. A barátod utálni fogja azt a srácot aki összetöri a szíved, de a legjobb barátod oda fog állni elé és azt mondja: Ezt azért tetted mert b*zi vagy!!! Nem de?! 2.A barátod figyelmeztet majd ha valami cikit csinálsz, de a legjobb barátod majd csatlakozik hozzád, amint teheti! 3. A barátod nem engedné hogy leugorj egy hídról, a legjobb barátod viszont kibérelne egy motor csónakot hogy megmentse az irhád. 4. A barátod meg fogja hallgatni minden bánatod, de a legjobb barátod majd mogyorót is hoz neked hajnal kettőkor, csak mert felébredtél és sírsz. 5. Ha a házad lángokban áll a barátod melletted fog állni, de a legjobb barátod majd hoz mályvacukrot, hogy együtt piríthassátok. ♥

 

Fiú mint barát..Ő az aki megmondja a szemedbe,ha szép vagy éppen enyhén ronda vagy...Ő az aki elmondja,ha hüly p*csa vagy...Ő az aki nem féltékeny rád...Ő az aki nem fog hisztizni veled 1másik pasi miatt....Ő az aki megvéd vagy verekedik ha bajban vagy-vagy valaki bánt...Ő az akiben megbízol és elmész vele bárhová mert biztonságot nyújt...Ő az aki pasi szemmel megmondja a kiszemelt pasiról,hogy érdemes-e vele kezdeni vagy se...Ő az akivel hatalmasat bulizol de,ha részeg vagy akkor addig haza se visz míg jól nem vagy...Ő az aki nem használna ki soha....Ő az akinek a családja nem találgat,hogy szerelem,hanem szinte családtagnak tekint...Ő az akivel nevetek minden baromságon...Ő az aki mer utánad inni vagy megossza veled a fagyiját...Ő az aki bátyám helyett bátyám...És ő az aki a barátom...Mert fiú és lány között van barátság!!!